Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

19.01
2008
Les JERC intercanvien plantejaments sobre les polítiques d’emancipació juvenil a Bolívia

En el seu últim dia de visita al país la delegació de les JERC es va reunir amb Juan Carlos Alarcón, director nacional de Joventut del govern bolivià, i amb els responsables de la sectorial d’universitats de les joventuts del MAS-IPSP.

Les JERC van compartir amb Alarcón les experiències que desenvolupen les dues organitzacions en polítiques de joventut en els seus respectius governs. Les JERC van assenyalar després d’analitzar la situació del jovent dels dos països les enormes coincidències entre les nostres realitats i la necessitat que ambdós governs desenvolupin polítiques per a l’emancipació i la participació del jovent.

Alarcón va expressar les prioritats del seu govern en matèria de joventut, en què destaca la lluita contra l’analfabetisme i la incidència en el mercat laboral, on l’atur afecta especialment el jovent fins a obligar-los en molts casos a l’emigració. La participació política també és una altra àrea prioritària del govern per tal d’augmentar la incidència del jovent en la vida política. La formació i la construcció d’espais de debat i reflexió són les principals eines per assolir aquests objectius.

Posteriorment, la delegació de les JERC es va entrevistar amb els representants de la sectorial d’universitats de les joventuts del MAS-IPSP, encapçalats per Edwin Aruquiya. L’organització boliviana està en procés d’organització en l’àmbit univeristari, on la dreta fa anys que hi centra la seva acció política. La lluita contra la discriminació als estudiants procedents dels pobles indígenes i la difusió del discurs revolucionari són les seves prioritats, a més de l’estructuració orgànica per obtenir representants en les eleccions estudiantils.

A més, les joventuts del MAS comparteixen amb el nou govern la necessitat de descolonitzar l’educació tot deixant enrere les normes i cànons no bolivians que comporten la pèrdua de la identitat i de les llengües pròpies i aposten per l’ensenyament de la cosmovisió andina.