Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

04.03
2013
Les JERC participem al XIII Congrés Nacional del Sinn Féin Republican Youth

Aquest cap de setmana, com cada any, una delegació de les Joventuts d'Esquerra Republicana hem participat al congrés dels nostres camarades irlandesos del Sinn Féin Republican Youth a Belfast. En aquest XIIIè congrés els membres del SFRY han escollit la que serà la seva Executiva Nacional durant aquest proper any, i han debatut diverses mocions per marcar la línia política que seguiran durant aquesta legislatura.

En el marc del congrés, les JERC hem tingut un paper actiu en el debat “New Republics: for Catalonia and Ireland” on Ariadna Jou, Secretària de Política Internacional i Cooperació ha explicat el procés independentista als Països Catalans, i el camí cap al Referèndum del 2014. En el debat, també hi han participat Colum Eastwood (SDLP), Dominic Hannigan (Labour) i Ted Howell (Sinn Féin) mostrant les seves perspectives sobre la possibilitat de realitzar un referèndum a Irlanda. Les JERC hem donat a conèixer el procés que va començar amb les consultes populars arreu del territori entre el 2009 i 2010, així com l'actualitat política dels últims dies i els atacs constants per part de l'Estat Espanyol per tal d'impossibilitar la nostra independència.

El Sinn Féin Republican Youth és el jovent independentista irlandès, que lluita per aconseguir una Irlanda reunificada i socialista. Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya portem molts anys treballant amb ells, i ha estat un honor poder tornar participar activament en el seu congrés, després de tants anys de lluita conjunta . Des de les JERC, volem agrair als camarades del Sinn Féin, la seva invitació, així com la gran acollida rebuda. Per acabar també volem felicitar a la nova Permanent, desitjar-los tots els encerts en la seva lluita, i encoratjar-los a seguir treballant per la re-unificació irlandesa.

Thóicfaidh ar lá! Visca la terra!

Ariadna Jou i Sílvia Casola amb Martin McGuinness al XIII Congrés Nacional del Sinn Féin Republican Youth Ariadna Jou i Sílvia Casola amb Martin McGuinness al XIII Congrés Nacional del Sinn Féin Republican Youth Ariadna Jou i Sílvia Casola amb Martin McGuinness al XIII Congrés Nacional del Sinn Féin Republican Youth Ariadna Jou i Sílvia Casola amb Martin McGuinness al XIII Congrés Nacional del Sinn Féin Republican Youth