Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

08.04
2015
Les JERC participem de l’ Aberri Asteburua

Durant el cap de setmana del 3, 4 i 5 d’abril, una delegació de les JERC va participar convidada per Gazte Abertzaleak a l’ Aberri Asteburua, el cap de setmana de la pàtria d’Euskal Herria, a diferents municipis de Nafarroa.

Aquestes jornades van servir per aprofundir el coneixement de la realitat de Euskal Herria en diferents àmbits. Vam reivindicar la defensa del medi ambient fent una visita pel parc natural de la Foz de Lumbier, una via verda paral·lela al riu Irati creada per la erosió. També prenguérem consciencia del macro projecte del embassament de Yesa, del qual es vol triplicar la capacitat, deixant 5 municipis amb un nivell més baix de l’aigua. Continuant amb les rutes per la comarca de Zangoza, on ens trobàvem, visitarem el castell de Javier, part de la historia de Nafarroa des de fa mes de set segles.

Els nostres representants van participar en un video fòrum sobre el conflicte basc. La projecció de la pel·lícula “Lasa y Zabala” va obrir el debat sobre temes com el final de ETA, la entrega de les armes, la tortura policial i les trampes de l’Estat entre altres.
Diumenge de Pasqua, com sempre des de 1.932, es va celebrar el Aberri Eguna  a la ciutat de Iruña, una manifestació unitària convocada per la xarxa Independentistak amb el lema “INDEPENDENTZIA”. El poble basc ha demanat fer passes endavant a favor de la independència i la justícia social, ja que es la única alternativa a l’Euskal Herria del segle XXI.

El mes important de aquestes jornades ha sigut reafirmar que la relació que tenim amb els companys bascos cada volta es mes forta. Ens donaren suport de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del maig i a les autonòmiques del principat del proper setembre.

Manifestació Manifestació