Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

25.02
2016
Les JERC participem de la trobada For Youth Cooperation Across the Mediterranean! Activity 1: “Mediterranean youth together: building bridges for understanding"

Dels dies 14 al 20 de febrer es va celebrar a Barcelona una trobada entre organitzacions juvenils euromediterrànies sota el nom de For Youth Cooperation Across the Mediterranean! Activity 1: “Mediterranean youth together: building bridges for understanding”. Des de les JERC i el CNJC (Consell Nacional de la Joventut de Catalunya) vam participar en una sèrie de reunions i tallers de treball, en els quals hi podíem trobar representants d’organitzacions palestines treballant al costat d’israelianes, i de sahrauís amb marroquines. 

L’objectiu principal de la trobada era el de desenvolupar eines per a combatre el racisme; un racisme que a dia d'avui torna ser primera plana arran de l’arribada de refugiats a Europa i l’actitud aïllacionista dels Estat-membre de la Unió Europea. Un dels primers punts fou el de evidenciar les similituds culturals i polítiques d’un país del nord del Mediterrani i un del sud, per a desprès construir un projecte comú que pogués beneficiar les dues parts i tallar d’una vegada amb el racisme imperant, el qual sovint sobreviviu de forma imperceptible en la societat.

Els membres de les organitzacions euromediterrànies van tenir a més l’oportunitat de conèixer l’espai de La Fontana i parlar amb organitzacions catalanes d’ajuda als refugiats com Stop Mare Mortum i anti-racistes com L’aixada, a fi de conèixer les experiències de la societat associativa catalana respecte aquesta temàtica. Més important però, fou l’oportunitat que tingueren persones de països políticament enfrontats per a parlar sobre temes comuns i tractar de buscar una solució als mateixos. 

Fotografia de la trobada Fotografia de la trobada