Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

16.02
2011
LES JERC S’ADHEREIXEN A LA CARTA DE RESPONSABILITATS


El passat juny de 2010 va tenir lloc la Conferència Internacional Infanto-juvenil “Cuidem el Planeta” donant resposta a una iniciativa govern brasiler per tal que persones joves del mon sencer viatgessin al Brasil a debatre alternatives per la construcció de societats ambientalment sostenibles i socialment justes. Com a producte de la trobada va néixer la Carta de Responsabilitats.

Les JERC volem donar suport a tot el procés que va ser necessari per aconseguir la participació de cada país, de les escoles, dels alumes i la tasca d’educació i democràcia que va acompanyar el camí fins a la conferencia. Els diàlegs es van produir entre mes de 50 països i des dels Països Catalans van participar-hi escoles que desenvolupen el programa Agenda 21 Escolar i Escoles verdes.

Les JERC entenem que la responsabilitat per tenir cura de l’entorn es tan individual com col•lectiva i que com a organització forma part de la nostra tasca vetllar per un territori equilibrat i sostenible. Valorem molt positivament aquest tipus d’iniciatives que també fomenten la consciencia social i el treball en conjunt al voltant d’aquells àmbits que ens afecten com a ciutadania del sistema global actual. Creiem que cal seguir amb la difusió del procés i les conclusions, així com col•laborar i posar les eines perquè aquest tipus de xarxes puguin seguir creixent i multiplicant els seus resultats.

La delegació de les JERC que aquests dies esta viatjant al Brasil ha estat en contacte amb organitzacions i xarxes de persones joves que entenen la lluita per salvaguardar el medi i entendre’l, per relacionar-se amb la resta, per col•laborar en objectius comuns que ens encaminin a mes oportunitats i a una major justícia com una prioritat que compartim. Ha estat en aquestes reunions en que s’ha conegut de prop el projecte que va conduir-los a adquirir aquest compromís amb l’entorn amb l’aprovació la Carta de Responsabilitats.

Les JERC subscrivim i volem fer públic el nostre compromís i la corresponsabilitat amb salvaguardar el planeta i amb el contingut i el procés en que es va aprovar la Carta de Responsabilitats. Això es demostra, a banda de col•laborar i mantenir els ponts amb altres organitzacions d’arreu, duent a terme programes coherents a casa nostra, vetllant per uns Països Catalans justos, lliures i sostenibles.

conf. internacional conf. internacional conf. internacional conf. internacional