Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

05.11
2009
Les JERC s’adhereixen al manifest Democràcia per a Euskal Herria. Llibertat detinguts i detingudes!

Les JERC han donat el seu suport al manifest Democràcia per a Euskal Herria. Llibertat detinguts i detingudes!. Les JERC consideren que les noves detencions constaten un cop més la utilització política del sistema judicial espanyol, amb la intenció clara d’intentar acabar amb l’independentisme basc. El jovent independentista català denunciem aquestes actuacions i la persecució política que està patint l’independentisme a Euskal Herria, ja que en cap cas busquen una solució al conflicte, que necessàriament ha de passar per una solució política.


MANIFEST


Enfront una nova onada repressiva contra l'esquerra abertzale, des del poble treballador català volem manifestar:


1) La repressió mai és la solució a cap dels problemes polítics als quals s'enfronta l'actual estat espanyol. Com a molt pot servir de cara als mitjans per a distorsionar la realitat de les xifres reals a les quals ha de fer front per a intentar disfressar part de la crisi capitalista de la qual és plenament corresponsable.

2) La repressió contra Euskal Herria, i més contra representants legítims d'aquest sector important del poble basc, allò únic que assoleix és allargar de manera conscient el conflicte en tots els seus paràmetres actuals, amb els patiments que comporta.


3) Pensem que una de les principals fonts per a desactivar l'actual nivell de confrontació i de virulència entre les parts passa per a derogar la Llei de Partits Polítics del 2002. Legislació sorgida de la guerra de seguretat preventiva del govern Bush i aprofitada i adequada pel govern Aznar


4) Pensem que amb aquesta nova actuació jurídico - policíaca, s'ha fet un pas més en no només enfonsar qualsevol iniciativa de l'Esquerra Abertzale per a superar el conflicte, sinó a més, avançar cap a criminalitzar i assetjar un sindicat representatiu de la classe treballadora basca, com és el sindicat LAB.

5) Alhora considerem que la resta de partits bascos i la totalitat dels partits catalans amb representació parlamentària, tenen l'oportunitat de posicionar-se amb la democràcia, i/o amb l'actual estat d'excepció que l'estat espanyol està imposant a les terres basques. Que no diguem després que qui calla, atorga.

6) Malauradament, aquesta notícia malgrat haver estat més temps a les planes dels diaris i mitjans de comunicació del sistema espanyol, no ens pot abstreure de què la realitat a Euskal Herria Sud, és que un percentatge de la població superior al 15% no té els drets mínims de la democràcia burgesa per a poder manifestar-se públicament.