Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

27.01
2009
Les JERC viatgen a Bolívia per concloure el projecte de cooperació amb les Joventuts del MAS-IPSP

Una delegació de les JERC desplaçada a Bolívia serà l’encarregada d’avaluar el projecte de cooperació entre les Joventuts del MAS-IPSP i les JERC. Durant la propera setmana, es clourà el projecte de cooperació que consta de quatre grans eixos: la governança democràtica enfocada des del punt de vista de participació política juvenil, l’intercanvi de polítiques en defensa del territori i del medi ambient, la igualtat de gènere i l’organització interna d’ambdós moviments juvenils.

 

El primer dia ha estat marcat per l’aprovació de la nova Constitució boliviana. Amb més d’un 60% de suport (resultats encara pendents d’escrutinis finals), la nova carta magna crea un nou pacte social amb un ampli suport de la ciutadania boliviana. Després d’un any d’intensos atacs per part dels cacics autonomistes dels departaments conservadors, el govern de Morales ha aconseguit un nou estadi polític per impulsar un gran canvi al país.

 

La nova constitució reconeix el gran ventall de llengües existents al país, el reconeixement dels pobles indígenes, els drets dels joves, acaba amb els privilegis dels latifundistes, garanteix la descentralització territorial i garanteix prestacions socials bàsiques com l’educació i sanitat, entre d’altres.

 

En una reunió mantinguda amb el vicepresident del MAS-IPSP, Gerardo Garcia, les JERC han donat tot el suport al partit d’Evo Morales en els nous reptes que com a país els hi queden per endavant. Gerardo, per la seva banda, ha reconegut la tasca desenvolupada per les JERC i ha incentivat a ambdues organitzacions juvenils ha seguir unint esforços.