Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

14.01
2008
Les JERC viatgen a Bolívia per estrènyer els llaços amb les joventuts del Movimiento al Socialismo

Una delegació de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) està desplaçada a Bolívia per aplicar un programa de formació política als dirigents de les joventuts del Movimiento al Socialismo–Instrumento Político para la Soberanía de los Pueblos (MAS-IPSP), del president indigenista Evo Morales.

En els propers dies i en el marc del projecte de cooperació entre el MAS-IPSP i les JERC, la representació catalana es reunirà amb diferents agents polítics i socials i abordarà projectes polítics conjunts per formar els joves dirigents revolucionaris i, així, aconseguir més garanties per aplicar a Bolívia les polítiques del nou socialisme.

En aquesta línia, les JERC es van reunir amb Fidel Surco, dirigent de les joventuts del MAS, per exposar-li la situació política i social dels Països Catalans i la lluita pel dret a decidir del poble català. Durant la trobada es va tractar sobre les polítiques públiques en matèries d’educació i d’ajudes per al jovent que s’estan impulsant des del govern per afavorir el progrés econòmic i social de Bolívia.

El jovent independentista i les joventuts del MAS també van tractar de la situació de reconeixement oficial de les més de 30 comunitats indígenes que conformen el país. En aquest sentit, els representants de les JERC van aportar la seva experiència viscuda en el procés de normalització lingüística viscut als Països Catalans