Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

17.01
2008
Les JERC visiten el parlament bolivià

La delegació de les JERC a Bolívia va visitar divendres el parlament bolivià. En la seva visita, els representants de les JERC van ser rebuts pel diputat David Herrada, líder del MAS-IPSP a la regió de Cochabamba i diputat al parlament i vicepresident de la comissió de política internacional de la cambra.

En la trobada es va tractar la reforma de l’actual constitució boliviana, aprovada per l’assemblea constituent, i el referèndum popular que la ratificarà. Cal destacar que la futura constitució reconeix l’oficialitat de les 36 llengües i cultures que formen la nació boliviana, fet de gran importància si tenim en compte que els governs de dretes que sempre havien governat el país abans de la victòria del MAS-IPSP s’havien destacat per perseguir i discriminar els pobles indígenes. D’altra banda, la futura constitució també pretén limitar les propietats dels latifundistes ja que es dóna la paradoxa que una minoria de propietaris controla grans extensions del territori.

La delegació catalana, va mostrar també la seva satisfacció, pel fet de que Bolívia hagi estat el primer país del món en aprovar amb rang de llei estatal, la declaració de les Nacions Unides sobre els Drets dels Pobles Indígenes.

Al final de la visita, la delegació de les JERC va assistir a la sessió plenària que s’estava desenvolupant. En la seva entrada a la cambra el seu president, Mundo Novillo, va saludar la presència de la “delegación Catalana”, que va anar seguida d’un fort aplaudiment per part dels diputats del MAS-IPSP.