Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

08.06
2017
Les Joventuts d’Esquerra Republicana amb el Sinn Féin, el Scottish National Party i el Plaid Cymru

Avui dijous 8 de juny se celebren eleccions al Parlament de Westminster, uns comicis innecessaris convocats per May amb l’objectiu d’imposar-se com a negociadora indubtable del Brexit. Les Joventuts d’Esquerra Republicana volem mostrar una vegada més el nostre suport als companys i companyes de l’Scottish National Party (SNP) a Escòcia, el Plaid Cymru (PC) a Gal·les i el Sinn Féin (SF) a Irlanda.

El bipartidisme de May i Corbyn no suposa cap canvi real a Westminster. Si bé el líder dels laboristes representa en si mateix un revulsiu dins el Labour, la majoria dels candidats (no les bases) segueixen ancorats al Blairisme i a la tercera via. És per això, que tant l’SNP, com el PC i el SF són les úniques opcions realment rupturistes amb Westminister, el neoliberalisme dels Tories, i la deriva del Brexit; defensant fermament la veu de les seves respectives nacions.

A Escòcia, l’SNP busca convocar un segon referèndum d’independència, donant sortida al fet que la majoria dels escocesos van votar “no” al Brexit. Ara mateix, l’única alternativa és un escenari on Escòcia esdevingui un país independent membre de ple dret de la UE. Sent forts a Westminster, podran treballar per aquest objectiu i tants d’altres per la població escocesa.

Amb un ull posat en el procés d’independència escocès, el PC a Gal·les està introduint la incipient idea d’un referèndum d’autodeterminació. Treure uns bons resultats en aquestes eleccions serà essencial per tal d’intentar fer front al bipartidisme britànic i començar a construir l’alternativa real al govern laborista de Gal·les.

Finalment, a Irlanda del Nord, el Sinn Féin necessita uns bons resultats per fer el sorpasso a l’Ulster Unionist Partu (UUP) després de quedar-se, sorprenentment, a les portes de la victòria en les eleccions regionals del passat març. Una victòria dels republicans reforçaria la seva posició negociadora de cara a tornar a les converses per formar govern a Belfast i plantar cara a l’advertencia de Westminister de suspendre indefinidament l’autonomia si no hi ha acord de govern a Stormont.

Per tot això, i perquè entenem les seves lluites com a pròpies, encoratgem a votar a Gal·les, Irlanda i Escòcia al Plaid Cymru, Sinn Féinn i SNP respectivament.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana amb el Sinn Féin, el Scottish National Party i el Plaid Cymru Les Joventuts d’Esquerra Republicana amb el Sinn Féin, el Scottish National Party i el Plaid Cymru