Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

17.04
2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana participem al congres del Socialistisk Folkepartis Ungdom danès.

Els passats 13, 14, 15 i 16 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam assistir al congrés del Socialistisk Folkepartis Ungdom - SFU a Taastrup, Dinamarca. El SFU, joventuts del Partit Socialista Popular de Dinamarca (SF), són una organització que es defineix com a socialista, ecologista i feminista; formant part de l’anomenada Esquerra Verda Nòrdica, juntament (entre d’altres) amb la Left Youth of Finland i Unga Tjóðveldið (illes Fèroe) organitzacions també amigues de les Joventuts d'Esquerra Republicana.

El congrés, de caràcter ordinari, va servir per a escollir la nova permanent nacional (formada per 14 persones), la nova executiva nacional formada per Jacob Klivager, Esther Elmegaard Bæk i Victor Ottosen; decidir les línies estratègiques que la SFU ha de prendre durant el proper any, i debatre sobre les prioritats en matèria de medi ambient i economia. Durant el congrés hi hagué parlaments de Sisse Marie Weeling, candidata del SF a l’alcaldia de Copenhaguen; Nanna Højlund, presidenta de la Confederació Danesa de Sindicats (LO); Sana Mahin Doost, líder del sindicat d'estudiants universitaris Danske studerenes faellesraad (DSF); Villy Søvndal, expresident del SF; i Pia Olsen Dyhr, actual presidenta del SF.

Lògicament la delegació de les Joventuts d'Esquerra Republicana vam aprofitar novament l’ocasió per explicar la situació nacional i social als diferents territoris dels Països Catalans, rebent el suport incondicional del SFU en la nostra lluita d'emancipació. La trobada també serví per posar en comú els reptes que el jovent danès i dels Països Catalans hem d’afrontar al nostre dia a dia, on tot i les diferencies evidents de desenvolupament dels estats del benestar, es constaten problemàtiques similars. Finalment es constatà la necessitat d’acció immediata de construcció d’una nova Europa per tal acabar amb la situació de dupming social i competència visceral entre estats i nacions europees, que porta a l’empobriment de les classes populars i l’augment endèmic de les desigualtats.

Participem al congres del Socialistisk Folkepartis Ungdom danès Participem al congres del Socialistisk Folkepartis Ungdom danès