Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

21.11
2019
L'esquerra europea es conjura contra l'emergència climàtica i les desigualtats

Els passats dies 7, 8 i 9 de novembre, el Jovent Republicà vam participar de l'Assemblea Jove en el marc del Fòrum Europeu de Brussel·les, que va reunir centenars de representants de partits i entitats d'esquerres, verdes i progressistes d'arreu d'Europa. Aquesta trobada, que es fa per tercer any consecutiu, té com a objectiu teixir aliances àmplies entre partits provinents de diferents tradicions polítiques però amb la voluntat de dur a terme una acció política coordinada per combatre les principals amenaces que afrontem les classes populars europees i de tot el planeta, sobre la base d'uns valors compartits i de la voluntat de construir una realitat més justa, sostenible i democràtica.

Durant les jornades es van abordar diferents problemàtiques, des de l'emergència climàtica, que va tenir un paper central, passant per la lluita sindical, feminista, antifeixista i de lluita contra les desigualtats creixents arreu. L'enfocament general va ser d'aposta per la interacció de les diferents lluites socials com a eina per enfortir el potencial transformador de totes elles, amb especial menció a la força creixent dels moviments feministes i ecologistes arreu d'Europa, que obren una finestra d'oportunitat per les organitzacions d'esquerres per tal de marcar una agenda de progrés i de canvi radical en els models productius i reproductius.

L'Assemblea Jove va tenir com a títol "Inequalities rise like the temperature, let's cool them down!" en una clara menció a dues problemàtiques que tenen un origen comú: un sistema capitalista insostenible que genera desigualtats i destrueix el planeta. A l'assemblea es va consensuar un text de conclusions i es va constatar la voluntat de dur a terme una campanya política internacional, a les institucions i als carrers, per lluitar contra el canvi climàtic i les desigualtats i incrementar la coordinació entre partits d'arreu d'Europa i el món per fer front a uns problemes que són de naturalesa global.

També en el marc d'aquest Fòrum Europeu va tenir lloc una taula dedicada a l'autodeterminació dels pobles, amb la participació de la Delegada del govern de la Generalitat a Brussel·les i exiliada política Meritxell Serret, i del diputat d'EH Bildu Julen Arzuaga, en la que es va poder defensar el dret inalienable dels pobles per decidir el seu futur i denunciar la deriva repressiva i autoritària que estem vivint a l'estat espanyol, i denunciar com les regressions en els drets de protesta són una amenaça per qualsevol moviment social dissident que lluiti pels seus drets.

El Jovent Republicà vam participar de l'Assemblea Jove en el marc del Fòrum Europeu de Brussel·les El Jovent Republicà vam participar de l'Assemblea Jove en el marc del Fòrum Europeu de Brussel·les