Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

17.11
2014
Organitzacions de l'esquerra independentista de diversos pobles europeus ens trobem a Càller

El passat 14 i 15 de novembre les JERC vam participar en la segona trobada internacional de joventuts independentistes (II Atòbiu internatzionali de sa Gioventudi Indipendentista) organitzada per l'organització independentista estudiantil sarda SCIDA.

Les jornades van comptar amb la participació conjunta de les joventuts del Sinn Féin i de la Ghjuventù Indipendentista de Còrsega així com també representació dels pobles basc, palestí i kurd. Les diferents delegacions vam compartir l'actualitat de les nostres respectives nacions però alhora vam debatre sobre nous models educatius i en com podem inserir el jovent al mercat de treball i solucionar el problema de l'atur juvenil desbocat que vivim tots.

D'altre banda, la qüestió de la militarització i repressió policial de moltes de les nacions sense estats presents va planar al llarg de tota la trobada. En aquest sentit, Sardenya viu una devastadora presència militar que cobreix bona part de la illa; i des d'un internacionalisme de realitats comunes, SCIDA i la resta de nacions presents ens vam solidaritzar amb els pobles palestí i kurd que alhora van explicar els darrers esdeveniments a casa seva, destacant-ne la lluita incansable del poble kurd a Kobanê per la civilització i contra la barbàrie.

Finalment, les diferents delegacions ens hem emplaçat a continuar i aprofundir la nostra relació per seguir enfortint el caràcter necessàriament internacionalista de les lluites d'arreu de la mediterrània i d'arreu del mon.

Fotografia de les delegacions participants a la trobada Fotografia de les delegacions participants a la trobada