Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

27.10
2018
Pel socialisme i l'internacionalisme: Ele Não i Lula Livre!

El Jovent Republicà, com a organització socialista, internacionalista i antifeixista, entenem que la segona volta de les eleccions al Brasil és molt important.

Contràriament a les visions liberals, les eleccions al Brasil per nosaltres no són importants perquè és el 5è país amb extensió territorial, ni el 6è en nombre d’habitants, ni la 8a economia mundial si valorem el PIB. Per nosaltres són importants perquè diumenge l’esquerra es disputa el poder amb la cara més reaccionària de la dreta: l’ultraliberalisme, el masclisme, la xenofòbia, les discriminacions per orientació sexual. I aquesta té un nom: Jair Bolsonaro.

 

La dreta brasilera es veu vencedora de les eleccions des del moment en què van impossibilitar al legítim candidat del Partido dos Trabalhadores, Lula da Silva, presentar-se a les eleccions sota un empresonament ignominiós. Aquesta mesura, val a dir, ha estat qüestionada pel Comitè pels Drets Humans de la ONU, que s’ha mostrat favorable a la presentació de Lula da Silva a les eleccions presidencials i que té un caràcter vinculant al Brasil.

No podem anticipar els resultats del dia 28 d’octubre, però des del Jovent Republicà defensem més que mai la coalició electoral del PT i PCdoB, amb Fernando Haddad i Manuela d’Ávila al capdavant, i els donem tot el nostre suport.

Cal materialitzar i consolidar els avenços socials aconseguits pels governs de Lula da Silva i Dilma Rousseff. Cal vèncer l’extrema dreta al carrer i a les urnes, i impedir que l’ultra Bolsonaro accedeixi a la Presidència.

Des dels Països Catalans enviem una abraçada internacionalista al poble brasiler.

 

Pel socialisme i l'internacionalisme: Ele Não i Lula Livre! Pel socialisme i l'internacionalisme: Ele Não i Lula Livre!