Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

07.03
2019
Perquè també són presos polítics, llibertat pels joves d’Altsasu!

Avui, 7 de març, tornem a veure com surt, una vegada més, una sentència vergonyosa que evidencia les més profundes mancances democràtiques de l'Estat espanyol. Parlem de la sentència referent als nois d'Altsasu; vuit joves d'aquesta petita població navarresa als quals se'ls ha condemnat a 13 anys de presó.

Durant molts mesos hem estat davant d'un cas de criminalització política però també d'un muntatge policial i d'un atac mediàtic: s'ha intentat convertir una petita batussa de bar en un delicte de terrorisme. Aquesta situació posa un altre pal a les rodes del procés de pau que viu Euskal Herria avui, i nosaltres volem alçar la veu per denunciar-ho.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem aquesta anomalia i volem posar en el punt de mira aquest Estat que no ha pensat mai en justícia ni reconciliació. Des dels Països Catalans ens posicionem clarament del costat de la pau i de la resolució del conflicte i és per això que denunciem el caràcter venjatiu que aquesta causa ha mantingut en tot moment.

Recordem que tres dels joves condemnats han passat un total de 843 dies en presó preventiva, dels quals han passat la gran majoria fora d'Euskal Herria. Això no té cap altra intenció que no sigui la d'apartar-los del seu entorn cultural, afectiu i social i generar un important desgast tant físic, psicològic, com econòmic per a les seves respectives famílies que han de recórrer milers de quilòmetres per fer-los una visita. Així doncs, denunciem aquesta dispersió que tant ells com centenars de presos bascos han patit o pateixen diàriament.

És per tot plegat que el Jovent Republicà demanem l'absolució del que ja es coneix com a "Cas Altsasu" així com l'arxivament de totes les causes per les quals se'ls ha acusat. No permetrem que la justícia espanyola trepitgi els nostres drets i davant de vulneracions tan flagrants, ens hi trobaran plantant cara.

La solidaritat, la nostra millor arma!

Volem posar en el punt de mira aquest Estat que no ha pensat mai en justícia ni reconciliació Volem posar en el punt de mira aquest Estat que no ha pensat mai en justícia ni reconciliació