Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

24.11
2019
Rebutgem el cop d'Estat a Bolívia

El passat 20 d'octubre es van celebrar eleccions generals a Bolívia. El Movimento Al Socialismo (MAS), el partit polític del qual forma part Evo Morales, va guanyar amb un 47.08% dels vots. Tot seguit, l'oposició va denunciar que les eleccions estaven manipulades, afirmació que a través d'un informe també va compartir la OEA (Organización de Estados Americanos), controlada pels EUA. Al cap d'un temps, han sortit a la llum un conjunt d'àudios en què militars i opositors acordaven declarar els resultats electorals com a fraudulents i es preparaven per al cop d'estat.

Posteriorment es va començar a agredir i amenaçar militants del MAS, indígenes, familiars d'Evo Morales i al president amb l'objectiu de forçar-ne la dimissió. El president va tornar a convocar eleccions per esvair qualsevol dubte i es va veure obligat a exiliar-se a Mèxic. Dies després, Jeanine Añez, senadora de l'oposició, es va autoproclamar presidenta sense cap elecció democràtica i formant part d'un partit molt minoritari.

No podem ser còmplices del silenci ni de la manipulació dels mitjans de comunicació. L'oposició boliviana és la dreta racista i ultracatòlica que anomena "satànics" als pobles indígenes, els quals representen més del 60% de la població. Aquest sector, doncs, contrari a les millores socials, econòmiques i civils assolides durant el mandat d'Evo Morales, ara ocupa de manera il·legítima el govern de Bolívia.

Així doncs, el Jovent Republicà, volem manifestar que:

  1. Rebutgem rotundament aquest nou cop d'estat imperialista que pateix Amèrica Llatina.
  2. Ens solidaritzem amb el poble bolivià, que segueix lluitant als carrers tot i la dura repressió policial i militar on han estat assassinades 27 persones.
  3. Donem el nostre suport al legítim president Evo Morales.

Rebutgem rotundament aquest nou cop d'estat imperialista Rebutgem rotundament aquest nou cop d'estat imperialista