Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

01.12
2017
Reclamem la llibertat dels presos polítics d’Altsasu

Com hem denunciat en repetides ocasions, ens trobem davant un Estat espanyol sense llibertats, que practica unes polítiques venjatives i d’excepció. El jovent dels Països Catalans, amb coneixement de causa, volem demostrar una vegada més la nostra solidaritat amb aquelles persones que pateixen la seva repressió i, concretament, amb els joves d’Altsasu que porten més d’un any empresonats de forma injusta.

Recordem que Carmen Lamela va dictar presó preventiva per sis joves implicats en una baralla de bar en una matinada. El motiu de l’empresonament era el “risc de fuga”,  malgrat els joves es van presentar amb antelació a Madrid en saber que estaven sent investigats. Tres d’ells, Oihan Arnanz, Jokin Unamuno i Adur Ramírez de Alda, segueixen entre reixes avui, en pèssimes condicions. Es troben fora d’Euskal Herria, apartant-los així del seu entorn cultural, afectiu i social i generant un important desgast tant físic, psicològic, com econòmic per a les seves respectives famílies que han de recórrer milers de kilòmetres per fer-los una visita.

Recordem també que al juliol la fiscalia va demanar 375 anys de presó per tots els casos com a “penes pel terrorisme”, quan no era un cas de terrorisme. I és que aquest no és un cas aïllat: l’objectiu d’aquesta operació és essencialment atacar els moviments populars d’Euskal Herria, utilitzant una vegada més un tribunal d’excepció com és l’Audiència Nacional i fent una interpretació dubtosa del codi penal.

Tenim davant un cas de criminalització política però també un muntatge policial i un atac mediàtic: s’ha intentat convertir una petita batussa de bar en un delicte de terrorisme. Aquesta situació posa un altre pal a les rodes del procés de pau que viu Euskal Herria avui.

Per tot això, les Joventuts d’Esquerra Republicana condemnem les vulneracions dels  drets civils i polítics que pateixen els tres joves d’Altsasu encara avui privats de llibertat i ens solidaritzem amb el poble basc per la llibertat dels presos polítics.

Lluitarem plegats sense defallir per retornar als tres joves d’Altsasu sagrestats per l’Estat a casa seva! Euskal Presoak, etxera!

Reclamem la llibertat dels presos polítics d’Altsasu Reclamem la llibertat dels presos polítics d’Altsasu