Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

27.09
2016
Sí a la pau a Colòmbia

Des de les JERC, volem felicitar el poble colombià davant l'acord de pau assolit el passat 25 d'agost entre el govern i les Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC).

Prèviament, el passat 22 de juny ambdues bandes del conflicte polític signarien el que seria l'alto al foc definitiu i l'avantsala d'aquest acord de pau, acord que hauria estat molt més difícil d’assolir si no hagués estat per la mediació del govern cubà, creant un espai per facilitar l’obertura del diàleg. Després de més de mig segle de conflicte armat,  cal remarcar la voluntat d'acord que han mostrat les dues parts, tant les FARC com el govern.

Així doncs, celebrem aquest pas més cap a la pau i la llibertat, que es formalitzà ahir amb la signatura de l'acord de pau entre el govern colombià i les FARC a la ciutat de Cartagena de Indias. Celebrem l'exercici de democràcia del govern colombià referendant davant del poble aquest acord de pau el proper 2 d'octubre per tal de donar la veu i escoltar a la seva ciutadania. Remarquem de nou la lliçó i exemple de democràcia que ha donat Colòmbia, a governs com el de l'Estat Espanyol que mai ha tingut intenció de dialogar en pro de la pau ni tampoc de cedir la veu a la seva ciutadania per construir una democràcia més sòlida i transparent.

pau pau