Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

18.02
2011
Sobre les revoltes civils


Les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), com a jovent independentista, socialista i
republicà dels Països Catalans, observem amb entusiasme i esperança les diferents revoltes populars que estan emergint aquests darrers dies. Les JERC entenem aquestes revoltes com un exercici civil a favor de la la llibertat, de la igualtat i la democràcia. Així doncs, enviem una forta salutació fraternal i solidària a totes aquelles persones anònimes que a hores d’ara estan mantenint viu l'esperit de la revolta a Tunísia, Egipte, Marroc, Iemen, Bahrain, Líbia i a altres nacions, en defensa dels drets humans, tant civils com socials.

Les JERC, denunciem enèrgicament els abusos autoritaris que han realitzat sistemàticament els règims dictatorials com el de Ben Ali a Tuníssia, el de Hosni Mubarak a Egipte, el de Mohammed V a Marroc, el de Alí Abdul·là Salé al Iemen, el de Muammar al-Gadafi a Líbia o el de l'emir Homad Ibn Isa al-Khalifa a Baharain. Paral·lelament, també denunciem tots aquells Estats occidentals, i molt especialment França, Espanya i els Estats Units d'Amèrica, que han donat suport aquestes sagnants dictadures per tal de protegir els seus respectius interessos. Les JERC no tolarem la doble moral dels Estats occidentals que tan sovint suposa l'opressió dels pobles més vulnerables en conseqüència de la defensa dels seus interessos politicoestratègics. La vulneració dels drets humans no té cap justificació possible.

Les JERC remarquem la necessitat de posar fi a tots els règims dictatorials i, per això, animem a continuar lluitant pels drets humans i les llibertats. No ens podem conformar amb un simple canvi, sinó que cal arribar a una veritable ruptura amb els sistemes anteriors, jutjant als responsables dels règims anteriors per corrupció i opressió als seus pobles. Exigim als Estats occidentals que deixin d'intervenir en les revoltes en perjudici de la societat civil i que es disposin a col·laborar amb la societat civil per implantar l'abans possible uns sistemes democràtics reals.