Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

23.09
2021
23S: Dia internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones, nenes i nens

Avui, 23 de setembre, amb motiu del Dia internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones, nenes i nens, el Jovent Republicà reivindiquem un cop més la necessitat imperant d'acabar amb aquesta xacra mundial, patriarcal i capitalista.

El tràfic de persones consisteix en la compra i venda de dones i infants per posteriorment sotmetre-les a l’explotació sexual forçosament. El patriarcat i el capitalisme van de la mà per fer dels cossos de les dones objectes del mercat neoliberal. Els proxenetes es beneficien de la situació de precarietat i discriminació que pateixen dones i nenes per extreure un gran benefici econòmic a costa de l’explotació sexual a què són sotmeses, que se sustenta per la gran demanda que hi ha per part dels puters que consumeixen aquesta explotació.

Les organitzacions dedicades a combatre el tràfic a escala mundial constaten que l'explotació sexual és la finalitat del tràfic que més víctimes registra, afectant de forma majoritària i desproporcionada a dones i nenes, que representen el 99% de les víctimes de la indústria sexual. La condició de classe de les dones juga un rol fonamental: les dones que estan en situació d’explotació sexual són, majoritàriament, dones pobres o en situacions de desarrelament social. Per aquest motiu cal incidir directament  en les causes de la feminització de la pobresa. 

Actualment, segons l'Organització Internacional del Treball, es calcula que hi ha més de 4,8 milions de víctimes d'explotació sexual forçada a tot el món. Les condicions socials i econòmiques com la pobresa, la discriminació, les xarxes de tràfic i un passat o un present de violacions i abusos sexuals són les causes que porten a les dones a entrar a la indústria sexual. 

A l'Estat espanyol ja fa anys que existeix un buit legal pel que fa a la prostitució, així doncs, les màfies actuen amb total impunitat, fent que el nostre territori sigui avui en dia el prostíbul d’Europa. Als Països Catalans comptem amb un macroburdel a la Jonquera, entre molts d’altres, que ens porten a tenir més de 40.000 dones en situació d’explotació sexual, i essent víctimes del control de les màfies. En aquest sentit, cal que els governs es conjurin a treballar per desmantellar les màfies que actuen amb total impunitat.

La normalització, la legitimació i la banalització de l'explotació sexual suposen un problema gravíssim per a la nostra societat: es perpetua la violència masclista de forma inherent i es condemna a milions de dones d’arreu del món a viure la versió més extrema de violència i opressió.

És per tot això, que el Jovent Republicà volem manifestar un cop més que és necessari que organitzacions, institucions i societat civil ens conjurem per posar fi a aquest sistema d'explotació sexual i patriarcal.

Acabem amb l’explotació sexual, posem fi al tràfic!

Acabem amb l’explotació sexual, posem fi al tràfic! Acabem amb l’explotació sexual, posem fi al tràfic!