Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

06.02
2019
6 de febrer: Dia Contra la Mutilació Genital Femenina

En el dia contra la Mutilació Genital Femenina, les Joventuts d’Esquerra Republicana reafirmem el nostre rebuig cap a aquesta pràctica que comporta la resecció parcial o total dels genitals externs femenins per motius no mèdics. 

És clarament una forma de violència, ja que aquests procediments no aporten cap benefici per la salut de les dones i nenes i reflecteix una desigualtat molt arreladaSovint es practica per dones de la pròpia comunitat amb la creença que ajuda al part, però és tot el contrari, la mutilació genital femenina és una pràctica molt dolorosa  físicament i psicològicament. Comporta complicacions a curt i llarg termini, i fa que la salut d’aquestes nenes es vegi greument afectada.

La mutilació genital femenina és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i les nenes, s'efectua quasi sempre en menors i per tant constitueix també una violació dels drets dels infants.

La mutilació genital femenina es practica en trenta països africans i en alguns d’Àsia. Actualment, hi ha més de 200 milions de dones i nenes mutilades. Cada any es calcula que 3 milions de nenes estaran sotmeses a aquesta pràctica. Als Països Catalans unes 8.000 nenes i dones aproximadament estan en risc de patir-la.

El Jovent Republicà reclamem tolerància zero amb la mutilació genital femenina i totes les violències masclistes que patim les dones i instem a tots els governs dels Països Catalans que treballin i facin efectius protocols i programes per tal de garantir els drets bàsics cap a les nenes i dones i la seva seguretat.

Acabem amb aquesta i totes les violències masclistes!

Reclamem tolerància zero amb la mutilació genital femenina i totes les violències masclistes que patim les dones Reclamem tolerància zero amb la mutilació genital femenina i totes les violències masclistes que patim les dones