Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

09.03
2018
8 de Març: La Vaga Feminista

El passat dijous 8 de març vam viure un Dia Internacional de les Dones únic, reivindicatiu i esperant que sigui un punt i a part en la societat heteropatriarcal en la que vivim. Una jornada de vaga feminista que va desbordar totes les previsions inicials. Malgrat tot, el seu seguiment no es pot comptabilitzar totalment, degut a que és molt difícil fer un seguiment precís en l’àmbit laboral no remunerat: tasques de cura i treball domèstic. De tota manera, les multitudinàries manifestacions viscudes arreu dels Països Catalans durant tot el dia són una mostra de l’èxit de la jornada d’ahir.

No per l’èxit hem de deixar de ser crítics amb els sindicats majoritaris, que van organitzar una aturada de dues hores durant la jornada d’ahir, demostrant la seva nul·la comprensió dels motius de l’aturada.
 
El que sí que en podem obtenir és que és el moment de les dones. Portem massa temps reivindicant-ho i ara no ens podem permetre desaprofitar-ho. Són molts camps on hem de continuar actives: acabar amb la bretxa salarial, les violències masclistes, la pressió estètica i la cosificació i seguir lluitant per la igualtat efectiva de gènere.
 
Ahir, més que mai, vam cridar que ens volem lliures! Avui i demà, seguim combatives!

Ens volem lliures, ens sabem combatives! Ens volem lliures, ens sabem combatives!