Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

06.02
2017
Contra la mutilació genital

Les JERC ens sumem, com cada 6 de febrer, a commemorar al dia internacional de tolerància zero amb la mutilació genital, denunciant aquesta pràctica que comprèn tots els procediments que comporten una resecció parcial o total dels genitals externs femenins o alguna altra lesió causada a tals òrgans per motius no mèdics.

La mutilació genital femenina és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i les nenes, s'efectua quasi sempre en menors i per tant constitueix una violació dels drets dels infants, viola també els drets a la salut, la seguretat i la integritat física de la persona.

Aquesta pràctica només comporta danys, pot produir des de diverses complicacions immediates com dolor intens, hemorràgies, febre, infeccions, lesions en teixits genitals adjacents, i conseqüències a llarg termini com infeccions urinàries, problemes vaginals, menstruals, sexuals i inclús la mort.

Les diferents organitzacions internacionals han donat resposta a aquest fet aprovant diverses resolucions, informes i directrius, però no ha estat suficient, ja que les dades són realment preocupants, més de 200 milions de dones i nenes han estat objecte de la mutilació genital femenina en els 30 països d'Àfrica, Orient mitjà i Àsia i al voltant de 5 milions encara avui en són víctimes.

Hem de lluitar doncs, perquè aquesta pràctica que atempta sobre la salut de les dones acabi i puguem garantir el dret a no patir violències, lesions, abusos, tortures, tractes inhumans, el dret a la salut i la igualtat i el dret fonamental de poder prendre decisions sobre el nostre propi cos.

Des de les JERC, instem als governs dels Països Catalans a tenir tolerància zero envers la mutilació genital femenina, tot promovent i assegurant el funcionament efectiu dels protocols i programes que garanteixin la seguretat d'aquestes nenes i n'estableixin les mesures pertinents per a la seva prevenció i actuar contra aquesta cruel pràctica.

Contra la mutilació genital Contra la mutilació genital