Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

11.02
2018
Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

L’11 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, instaurat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el desembre del 2015 amb de sensibilitzar i conscienciar la societat per aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa a la ciència per les dones i les nenes; a més d’assolir la igualtat de gènere i l’empoderament d’aquestes en aquest camp.

Segons un estudi realitzat per la mateixa ONU, la probabilitat que les dones arribin a graduar-se amb una llicenciatura, màster i doctorat en ciències són del 18%, 8% i 2%, respectivament; mentre que els percentatges dels homes augmenten fins al 37 %, 18% i 6%.

Aquest fet també es confirma si ens centrem en el nostre entorn proper i analitzem les dades dels Països Catalans entre la joventut. Malgrat que el nombre de dones matriculades a carreres universitàries supera al d’homes, la distribució és bastant desigual en les diferents branques d’estudi: mentre que en ciències socials i humanitats les dones representen el 60%, aproximadament; en les carreres de ciències aquest percentatge cau fins al 50% i, encara més, fins al 20% en el cas de les enginyeries i arquitectura.

I, a nivell internacional i històric, si fem un repàs de les dones en la ciència guardonades amb el Premi Nobel en n’adonarem que només 18 dones l’han obtingut, essent la primera Marie Curie l’any 1903 amb el Premi Nobel de Física, i l’última, YouYou Tu, l’any 2015 amb el Premi Nobel de Fisiologia i Medicina.

Per tot això les Joventuts d’Esquerra Republicana ens sumem a la reivindicació d’aquest dia tan necessari per seguir visibilitzant el camí que ens queda per recórrer en l’àmbit de la ciència i l’educació per aconseguir la veritable igualtat de les dones amb una participació plena i equitativa en aquests camps.

 

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència