Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

02.12
2008
El ple de Blanes aprova la moció presentada per les JERC en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

El passat dilluns 24 de novembre, el Ple Municipal de l'Ajuntament de Blanes, va aprovar per unanimitat la moció presentada per les JERC de Blanes. La moció va comptar amb tot el suport de les diferents forces polítiques blanenques. Us deixem a continuació la el text definitiu de la moció aprovada.

Exposició de motius

Any rere any des de les diferents instàncies públiques s’assisteix i es dóna suport a les convocatòries que els grups de dones organitzen per a la commemoració del 25 de novembre en tant que Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.
I any rere any es segueix constatant amb impotència el nombre creixent de dones que la pateixen i que, tal i com mostren les estadístiques realitzades periòdicament, lluny està de desaparèixer. L’augment de les denúncies no és en cap cas un fet casual: cal entendre-ho com el fruit de la pèrdua de por per part de les dones maltractades a la denúncia, i al procés que desencadena, i per la seguretat que els ofereixen els recursos i les accions fins ara realitzades per part de les administracions i també, i sobretot, per les entitats.

Però cal oferir un nou impuls a tots els esforços realitzats. En aquest sentit és molt important el desenvolupament i la dotació econòmica suficient de la Llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, per l’especificitat d’aquesta norma i de les mesures socials, econòmiques i educatives que conté. Alhora, al Principat cal seguir amb el desplegament de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista on els municipis juguem un paper molt important.

Ara bé, aquest consistori també és conscient que, per molts recursos que es posin a disposició de les dones que són víctimes de les agressions de gènere, (físiques, psíquiques, sexuals o econòmiques) cal facilitar l’accés a aquests recursos per tal de donar resposta als esforços que realitzen les dones que busquen la sortida del cicle de la violència. En aquest sentit la tasca del govern municipal és bàsica perquè és la instància més propera a les ciutadanes i, per tant, qui millor pot conèixer les necessitats de les dones maltractades. I és també qui primer les ha de fer arribar l’ajuda que requereixin.



Per tot el que hem expressat anteriorment

ACORDEM:

Reiterar el nostre compromís de:

• elaboració d'un protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista amb tots els actors municipals necessaris.

• creació de programes de sensibilització i formació que contribueixin a l'eliminació de la tolerància envers les violències contra les dones i fomentin l'assumpció de tots els paràmetres de la cultura de la pau.

• elaboració de memòries i reculls de dades sobre la violència masclista al municipi per poder planificar estratègies que tinguin un impacte real sobre la realitat.

• difusió dels valors d’igualtat, de tolerància i de respecte a la diferència entre tots els ciutadans i ciutadanes.


Demanar a la Generalitat de Catalunya:


• que garanteixin i augmentin, segons les necessitats existents, els recursos necessaris per a l'atenció, assistència, protecció, recuperació i la reparació integral de les víctimes de violència contra les dones.

• que apliquin i prioritzin polítiques integrals encaminades a la prevenció, la detecció, l’atenció i l’eradicació de la violència contra les dones en la posada en marxa de la Xarxa d'atenció i recuperació integral.

• que es garanteixi una coordinació eficaç dels circuits dels serveis assistencials existents per aconseguir un tractament integral de totes i cadascuna de les víctimes.



Demanar al Govern de l’Estat:

* la dotació pressupostària suficient per al total i ràpid desenvolupament de la la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista (aprovada pel Parlament el 16 d’abril de 2008).
* reformes legals urgents per millorar l'eficàcia de la Llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere amb l'objectiu de millorar l'eficàcia de la lluita contra la violència masclista.



Transmetre aquests acords als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats, a l'Institut Català de les Dones, a la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere i les entitats de dones municipals i comarcals.