Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

11.02
2017
Innovem la ciència, defensem els nostres drets!

Avui, dissabte 11 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el desembre del 2015. L’objectiu que es planteja amb aquesta diada és la sensibilització i conscienciació per aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa a la ciència per les dones i les nenes, a més d’assolir la igualtat de gènere i l’empoderament d’aquestes en aquest camp.

 

Si fem un repàs de les dones en la ciència guardonades amb el  Premi Nobel en n’adonarem que des del 1903 quan Marie Curie va obtenir el Premi Nobel de Física, només aquest premi l’han obtingut 17 dones més, l’últim l’any 2015 va ser per YouYou Tu amb el Premi Nobel de Fisiologia i Medicina.

Les dades d’informes com “Científiques en Xifres 2015” mostren com el nombre de dones matriculades a carreres universitàries supera al d’homes, no obstant la distribució és bastant desigual en diferents disciplines, a les enginyeries el percentatge de dones decau fins al 30,4%. A mesura que anem avançant en el món acadèmic l’escletxa va augmentant. Així doncs veiem com encara que el nombre de dones que es doctoren a l’estat espanyol s’iguala amb el d’homes, només un 25% dels alts càrrecs i un 21% de les càtedres universitàries estan ocupades per dones.

Una vegada més hem de lluitar perquè fets com aquests no tinguin lloc aconseguint igualtat en l’ocupació de responsabilitats, és per això que les JERC ens sumem a reivindicar aquest dia injust però plasmable d’una de les moltes diferències i discriminacions que patim dia rere dia només pel simple fet de ser dones.

Dia internacional de la dona i la nena a la ciència Dia internacional de la dona i la nena a la ciència