Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

03.08
2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana denunciem la pressió estètica sobre les dones

La pressió estètica és l’estereotip de dona ideal i impossible que ens imposa la societat i que genera frustració, obsessió i riscos de salut en les dones. També aplica mesures estrictes en la medicació, operacions quirúrgiques i sense anar gaire lluny en l’alimentació, per arribar a un ideal de bellesa. Cada vegada més els estereotips de gènere s’enforteixen i es consoliden, perpetuant els rols imposats per la societat.

És en les grans multinacionals de la moda, el cinema i els mitjans de comunicació on s’han imposat un model de dona perfecta concebuda gairebé de manera exclusiva com una joguina la funció de la qual és encisar els homes. Aquest model, imposa un patró estètic establert que tan sols cerca plaure i la dona queda concebuda merament com un objecte per fer gaudir.

A través de les revistes, el maquillatge, la moda, els cabells, la depilació, les operacions quirúrgiques, les cremes, les peces de roba que dissimulen parts del cos, els productes dietètics, fàrmacs per aprimar, entre d’altres s’intenta crear una dona objecte, que pugui ser inanimada i modificable la base per la qual exercir qualsevol tipus de violència contra ella.

A més a causa d’aquesta pressió, entra la salut en joc, les patologies no deixen d’augmentar, sobretot entre les més joves, són doncs els trastorns en l’alimentació, un problema de salut mental que afecta al voltant de la meitat de la població de l’estat espanyol.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem tota actitud a favor de l’estereotip de dona ideal, ja que siguem altes, baixes, primes o grosses, totes som grans dones.

STOP pressió estètica! STOP pressió estètica!