Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

08.06
2017
LOLA ANGLADA. La desigualtat presisteix, la lluita continua!

DOLORS ANGLADA I SARRIERA, coneguda popularment com a Lola Anglada (Barcelona, 29 d'octubre de 1892– Tiana, 12 de setembre de 1984)
 

Narradora infantil i dibuixant catalana. Col·laborà des de molt jove a gairebé totes les revistes infantils catalanes de l'època i arribà a esdevenir una de les escriptores més representatives del gènere a la preguerra.

En finalitzar la Primera Guerra Mundial va viatjar a París col·laborant amb diverses editorials de la capital francesa, on es relacionà, per exemple, amb Francesc Macià o Josep Clarà. Compromesa amb els valors democràtics i la causa catalanista, organitzà una sol·licitud d'amnistia pels acusats de participar en el Complot de Garraf contra el rei Alfons XIII d'Espanya.

Durant la Guerra Civil s'afilià a la UGT i col·laborà en el Comissariat de propaganda; un cop acabada la guerra, s'instal·là definitivament a Tiana.

L'any 1975 fou guardonada amb la Medalla al Mèrit Cultural de la Diputació de Barcelona, el 1980 amb la Medalla del Foment de les Arts Decoratives i el 1981 amb la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya.

Té obres al Museu Nacional d'Art de Catalunya i al Museu d'Història de Barcelona i és famosa la seva col·lecció de nines, instal·lada al Museu Romàntic Can Llopis (Sitges).

Per totes aquelles dones que silenciosament han fet història:
si la desigualtat persisteix, la lluita continua!

 

LOLA ANGLADA. La desigualtat presisteix, la lluita continua! LOLA ANGLADA. La desigualtat presisteix, la lluita continua!