Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

21.11
2019
Manifest pel 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista

La violència s’ha convertit en una via de comunicació sistemàtica i normativitzada en el sistema repressor, capitalista i cisheteropatriarcal en el qual vivim. Una violència abundant i creixent que ens envolta dia a dia tant a nivell de discurs amb amenaces constants per part de dirigents polítics, com a nivell d’accions, personalitats i decisions com ho hem pogut veure amb la sentència del judici quan, per la lluita pels drets socials i la defensa de la llibertat, s’ha criminalitzat tot un poble. Una violència que es materialitza en qüestions de gènere: des dels micromasclismes invisibilitzats i realitzats amb total impunitat fins a les agressions sexuals i feminicidis.

La violència masclista s’exerceix contra els nostres cossos  i també la podem veure a les institucions: a través d’un sistema judicial que encara és reticent a condemnar les violacions, una evidència més de la impunitat del sistema a la violència. Un sistema patriarcal i capitalista que empara els agressors i culpabilitza les víctimes. Un sistema que ignora la presència de l’amenaça de l’extrema dreta. Un sistema que hem de reconstruir.

Ens trobem davant d’uns estats immòbils davant el feixisme i la ultradreta que avança impunement i desacomplexada deixant pas a resultats com els que s’han viscut a les eleccions espanyoles amb Vox, el passat 10 de novembre. Un feixisme que vol penalitzar l’avortament, que persegueix i estigmatitza el col·lectiu LGTBI+ i les dones migrades, que ataca i posa en perill directament i oberta els nostres drets més bàsics. Un feixisme que enalteix unes polítiques que són irremeiablement una altra forma de violència masclista que no es pot passar per alt.

Denunciem i rebutgem rotundament, els 31 feminicidis als Països Catalans des del 2019 segons el recompte de La Directa. 

Aquest 25 de novembre el Jovent Republicà venim a reivindicar que la millor manera d’enfrontar-nos a la violència que patim i així, erradicar-la, és teixint aliances entre nosaltres, segar sororitat per poder exercir l’autodefensa contra aquells que no ens volen lliures. Davant de qualsevol forma de violència masclista? Xarxa feminista!

La sororitat és la força que ens ajudarà a erradicar totes les violències La sororitat és la força que ens ajudarà a erradicar totes les violències