Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

08.08
2017
MILDRED DRESSELHAUS. La desigualtat persisteix, la lluita continua!

MILDRED DRESSELHAUS

(Bronx, 11 de novembre de 1930 – Cambridge 20 de febrer de 2017)


Física i nanotecnóloga nord-americana coneguda com la "reina de la ciència del carboni", va ser la primera catedràtica i catedràtica emèrita de Física i Enginyeria Elèctrica de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts.

Va ser la directora de l'Oficina de Ciència en el Departament d'Energia de EE.UU. i  presidenta del consell de govern de l'Institut Nord-americà de Física. També va ser presidenta de la Societat Física Nord-americana, la primera dona presidenta de l'Associació Nord-americana per a l'Avançament de la Ciència, i tresorera de l'Acadèmia Nacional de Ciències. Dresselhaus va dedicar molt temps a recolzar els esforços per promoure l'augment de la participació de les dones en la física.


Va ser defensora de la integració de les dones en la ciència. Així ho relatava: tenia una plaça d'investigació al MIT Lincoln Labs, i òbviament vam ser molt poques dones, el 2% respecte els homes. Així que vam ser menys, però crec que el nostre treball era valorat.

Dresselhaus va  escriure vuit llibres, va participar en 1700 articles i va dirigir 60 tesis doctorals. També va obtenir nombrosos premis que inclouen la Medalla Presidencial de la Llibertat, la Medalla Nacional de Ciència, el Premi Enrico Fermi i el Premi Vannevar Bush.


Per totes aquelles dones que silenciosament han fet història:

 

si la desigualtat persisteix, la lluita continua!

MILDRED DRESSELHAUS MILDRED DRESSELHAUS