Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

28.09
2018
Per la despenalització de l'avortament lliure i gratuït arreu del món!

Avui 28 de setembre, reivindiquem el dia internacional per la despenalització de l'avortament. En ple segle XXI les dones ens trobem encara a gran part del món amb la prohibició i penalització de decidir sobre el propi cos, sense poder exercir el dret a un avortament lliure. 

Enguany, grans mobilitzacions en països com El Salvador, Argentina i Irlanda han demostrat que les dones no ens quedarem de braços plegats davant la vulneració de la sobirania corporal que suposa la prohibició a l’avortament. 
 
Amb la reforma del PP el 2015 a l’Estat Espanyol les menors de 16 i 17 necessiten l’autorització d’un tutor legal. És doncs, encara, una llei masclista i retrògrada que ataca greument els drets de la dona.
 
Però la situació empitjora molt més en altres llocs d’Europa com per exemple, a un país veí tant proper com és Andorra, en el seu Codi Penal conté un títol dedicat als delictes contra la vida humana prenatal on l’article 108 contempla que “El qui produeixi l’avortament d’una dona amb el seu consentiment ha de ser castigat amb pena de presó de tres mesos a tres anys i inhabilitació per exercir qualsevol professió sanitària per un període fins a cinc anys.” i que “La dona que produeixi el seu avortament o consenti que una altra persona l’hi provoqui ha de ser castigada amb pena d’arrest.” La raó principal d’aquesta normativa tant retrógrada es deu a la presència i influència de l’església en les estructures de l’Estat (sent el bisbe d’Urgell, copríncep d’Andorra). De fet, segons dades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, 107 dones andorranes, durant l'any passat van avortar a Catalunya, i van haver d’assumir el cost tant emocional com econòmic que suposa travessar la frontera, ja que costa entre 300 i 1000 euros. 
 
Tal i com indica la OMS restringuir l’accés a interrompre un embaràs no desitjat no redueix el nombre d’avortaments, en països de més difícil accés s’acaben practicant avortaments clandestins, i per tant perillosos, que posen en risc la vida de les dones. 
 
El jovent Republicà exigim el dret de les dones a decidir sobre el nostre cos, de manera lliure i segura, exigim els nostres drets sexuals i reproductius!

Per la despenalització de l'avortament lliure i gratuït arreu del món! Per la despenalització de l'avortament lliure i gratuït arreu del món!