Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

22.11
2016
Repartim-ho, el tenim ben a prop #TrenquemElMasclisme

Les tasques domèstiques, que inclouen la cura de persones i d'altres activitats com el manteniment dels equipaments, la neteja o la cuina, han estat, tradicionalment, i encara són realitzades majoritàriament per les dones, però normalment són feines poc reconegudes econòmicament – tot sovint a partir de l’economia submergida – o, fins i tot, no reconegudes directament al ser realitzades per les pròpies dones de la llar. 

Així, segons dades de l’Idescat, ens trobem amb un model d’especialització per sexe on el 54% de les dones realitza la totalitat de les feines de la seva llar, enfront de només un 3% en el cas dels homes.
I aquest fet no es justifica biològicament, tot dient que les dones estan més ben preparades o que fan millor aquestes tasques, ni per qüestió directament laboral ja que són moltes les dones que han de compaginar les seves hores de feina amb tenir cura de la casa.

Per una llar on les tasques es distribueixin de forma equitativa i no estiguin predeterminades per raons de gènere: REPARTIM-HO, el tenim ben a prop, #TrenquemElMasclisme! 

Repartim-ho, el tenim ben a prop #TrenquemElMasclisme Repartim-ho, el tenim ben a prop #TrenquemElMasclisme