Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

08.07
2017
ROSALIND FRANKLIN. La desigualtat persisteix, la lluita continua!

Rosalind Elsie Franklin (Londres, 25 de juliol de 1920 – 16 d'abril de 1958) 

Científica britànica que va tenir un paper destacat en la major fita del desenvolupament de la biologia molecular, el descobriment de l'estructura de DNA. La seva vida i carrera són destacades per moltes raons, entre elles, per les seves importants aportacions a la ciència i per ser el clar exemple del difícil paper de les dones en la comunitat científica i en la societat. En realitat aquesta jove científica anglesa, és una peça clau en la ciència moderna, en particular en la biologia a causa de les seves investigacions. 

El 1941 Rosalind Franklin es va graduar en física, química i matemàtiques a la Universitat de Cambridge al Newnham College, en el col·legi major femení. Tot i això, en aquests anys Cambridge no atorgava grau de llicenciatura a les dones, no les considerava com a part del claustre i limitava el nombre de doctorandes a un 10%. Així enmig de tot això Franklin va obtenir el seu doctorat en química física amb el seu treball en les microestructures del carbó i del grafit en 1945.
 
Després de la guerra va anar a treballar a París, va aprendre la difracció de raigs X durant els seus primers anys. A França va guanyar reputació internacional sobre la base de la seva investigació pel que fa a l'estructura del carbó. El 1950 va tornar a treballar a Anglaterra al King's College de Londres.
 
Franklin va morir prematurament, el 1958 de càncer d'ovari, amb tota probabilitat per efecte de les repetides exposicions a les radiacions en el curs de les seves investigacions.
 
Per totes aquelles dones que silenciosament han fet història:
 
si la desigualtat persisteix, la lluita continua!
 
 

ROSALIND FRANKLIN. La desigualtat persisteix, la lluita continua! ROSALIND FRANKLIN. La desigualtat persisteix, la lluita continua!