Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

28.02
2017
1-2M, vaga per la rebaixa de taxes universitàries!

El dimecres 1 i dijous 2 de març, l’estudiantat universitari està convocat a una jornada de vaga per reclamar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries.

Les JERC ens sumem a aquesta convocatòria i ens posem al costat de les mobilitzacions estudiantils i reivindicatives que pretenen una millora de les condicions d’accés a la universitat, amb l’objectiu final de garantir que tothom que vulgui accedir-hi, siguin quines siguin les seves condicions econòmiques, ho pugui fer. Com a jovent independentista i republicà creiem que, justament en el procés de desconnexió i el conseqüent procés constituent en què està immersa Catalunya, hem d’exigir al Govern – i concretament a la Secretaria d’Universitats i Recerca -  una voluntat total i real de diàleg amb la comunitat estudiantil universitària, entenent-la com un motor important de cara a decidir i construir el futur del nostre país i, sobretot, per tal de consensuar un model d’accés a la universitat just per a tothom.

Exigim un calendari clar i sense dilacions que estructuri una rebaixa progressiva de les taxes que culmini en la reducció del 30% i que no s’oblidi, paral·lelament, d’una millora del sistema de beques perquè els llindars establerts siguin capaços d’atendre la classe treballadora. No tolerarem que només siguin els rics aquells que poden accedir a la universitat, però tampoc que tot això s’utilitzi com una excusa perquè la universitat pública perdi qualitat; s’ha de garantir una formació puntera per a tothom amb recursos i dotacions.

Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana convoquem a la vaga de l’1 i 2 de març a les universitats i a participar a les manifestacions d’arreu del principat.

Lluitem, que ningú quedi fora de la universitat per motius econòmics!

1-2M Vaga! Per la rebaixa de taxes! 1-2M Vaga! Per la rebaixa de taxes!