Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

08.05
2017
11 de maig, vaga per la rebaixa de taxes universitàries!

El dijous 11 de maig, l’estudiantat universitari està convocat a una nova jornada de vaga per reclamar, una vegada més, la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i la equiparació de preus de graus i màsters.

Les JERC ens sumem a aquesta convocatòria i ens posem al costat de les mobilitzacions estudiantils que pretenen seguir reivindicant una millora de les condicions d’accés a la universitat, amb l’objectiu final de garantir que tothom que vulgui accedir-hi, siguin quines siguin les seves condicions econòmiques, ho pugui fer. Com a jovent independentista i republicà creiem que, justament en el procés de desconnexió i el conseqüent procés constituent en què està immersa Catalunya, hem d’exigir al Govern – i concretament a la Secretaria d’Universitats i Recerca -  una voluntat total i real de diàleg amb la comunitat estudiantil universitària, entenent-la com un motor imprescindible de cara a decidir i construir el futur del nostre país i, sobretot, per tal de consensuar un model d’accés a la universitat just per a tothom.

Per això, malgrat reconèixer els avenços que s’han aconseguit, seguim exigint un calendari clar i sense dilacions que estructuri una rebaixa de les taxes; tot acompanyat d’un bon sistema de beques que garanteixin realment un ensenyament públic i accessible. Veiem positivament les mesures preses amb l’ampliació de les beques equitat; però cal seguir lluitant. No tolerarem que només siguin els rics aquells que poden accedir a la universitat, però tampoc que tot això s’utilitzi com una excusa perquè la universitat pública perdi qualitat; s’ha de garantir una formació puntera amb recursos i dotacions.

Aquestes reivindicacions han estat presents duran tot el curs acadèmic i, pel mateix motiu, el moviment estudiantil ja es va manifestar el 2 de març. I, a més de no haver rebut resposta per part de la Secretaria d’Universitats i Recerca, s’han produït detencions a estudiants que hi van participar utilitzant la repressió per apaivagar les forces; però que han generat l’efecte contrari. Així doncs, rebutgem les actuacions policials i mostrem la nostra solidaritat cap als estudiants detinguts, ara ja en llibertat.

Seguim en lluita: perquè ningú quedi fora de la universitat per motius econòmics i contra la criminalització del moviment estudiantil!

Convocatòries:
  • Barcelona: 18:30, Plaça Universitat.

11M Vaga! Per la rebaixa de taxes! 11M Vaga! Per la rebaixa de taxes!