Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

08.03
2017
9M Vaga general d'educació: Desobeïm la LOMQE!

El dijous 9 de març, l’estudiantat està convocat a una jornada de vaga per mostrar el rebuig contundent i total a la LOMQE – la Llei Orgànica per a la millora de la qualitat de l’educació –, una llei que s’imposa des del govern espanyol al conjunt dels Països Catalans per atacar la immersió lingüística, la nostra capacitat d’autonomia, i el sistema educatiu públic com a garantia de cohesió i inclusió de tota la societat.

Una llei absolutament partidista, polititzada i amb una clara ideologia al darrere - que recupera les competències centrals del Ministeri per a dissenyar el currículum -, i feta sense diàleg i consens amb la comunitat educativa (i per descomptat, d’esquena a les reivindicacions dels i les estudiants) i molt lluny de l’objectiu d’aconseguir una millor educació per al conjunt de la ciutadania. A més, la LOMQE suprimeix el funcionament democràtic dels centres, amb la reducció de competències dels consells escolars, i recupera un model de direcció instrumentalitzat des de l’administració.

Per això, des de les JERC fem una crida, no només a la vaga sinó també a la mobilització de l’estudiantat dels Països Catalans en aquesta vaga del 9 de març. Mostrem el nostre rebuig a una llei que ataca en tots els punts el model educatiu que defensem com a organització i, en definitiva, com a societat. Recordem que, gràcies a les mobilitzacions, hem aconseguit que desapareguin les revàlides proposades per aquesta mateixa llei que no pretenien altra cosa que convertir el procés educatiu en un procés selectiu i no inclusiu, amb l’establiment de proves estandarditzades i obligatòries.  Reivindiquem ben fort i ben clar com és el sistema educatiu que volem: públic, de qualitat, inclusiu, laic, no sexista i en català!

Convocatòries:

  • Barcelona: 12h davant Plaça Universitat

  • Tarragona: 12h Plaça Imperial Tarraco

  • Girona: 12h Plaça del Vi

  • Lleida: 12h concentració a la Plaça de la Pau

  • València: 12h Facultat de Geografia i Història i a les 18h Pl. Sant Agustí

  • Castelló: 12h a la Dir. Territorial i 18:30 a la Pl. Maria Agustina

  • Alacant: 11h Pl. Muntanyeta i 18h IES Jorge Juan

  • Palma: 12h Plaça del Tub

Desobeïm la LOMQE! Desobeïm la LOMQE!