Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

15.03
2018
A l’educació no hi ha lloc per a l’exèrcit!

Aquest dijous 15 de març s’inaugura una nova edició del Saló de l’Ensenyament a la Fira de Barcelona, que durarà fins el 18 de març. Aquest Saló, destinat a l’orientació educativa i professional de l’alumnat, comptarà, una vegada més, amb la presència de l’exèrcit espanyol. I no només això, sinó que el seu estand s’ampliarà fins a tres vegades més.

Malauradament, el Saló de l’Ensenyament a Barcelona no és l’única fira en què l’exèrcit hi tindrà presència - presència que, tot i la normativa aprovada i l’oposició social, es repeteix any rere any.. També hi serà a la Fira de Lleida, al Saló de l’Esport i del Turisme Actiu de Muntanya i a la Fira de Formació i Treball.

La presència de l’exèrcit en qualsevol fira, saló o exposició d’ensenyament vulnera plenament la Moció 55/XI del Parlament de Catalunya, sobre la desmilitarització de Catalunya; aprovada el 14 de juliol del 2016 i que especifica clarament en un apartat que s’ha “d’evitar la presència de l’exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació i evitar també que sigui present a espais educatius i promocionals, com el Saló de l’Ensenyament, el Saló de la Infància, a Barcelona; el Saló d’Esport i Turisme de Muntanya o la Fira de Formació Professional, a Lleida; l’ExpoJove, de Girona; o l’Espai de l’Estudiant, de Valls”.

Per tot això, i perquè creiem en uns valors de pau, cooperació i no-violència, defensem uns espais educatius i d’orientació professional on cap exèrcit hi tingui lloc. La militar no és una sortida més. Les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem la presència de l’exèrcit espanyol en les diverses Fires i Salons que es celebraran arreu del principat en aquests propers mesos i exigim que es prenguin les mesures necessàries perquè es compleixi la Moció aprovada pel Parlament de Catalunya a tal efecte.

Som gent de pau, matar no és educar!

A l’educació no hi ha lloc per a l’exèrcit! A l’educació no hi ha lloc per a l’exèrcit!