Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

18.05
2016
Apostem per una solució dialogada als fets produïts a la universitat de Lleida

El passat dimarts 17 de maig l’Assemblea de la Facultat de LLetres de la Universitat de Lleida va convocar una protesta en contra de la presència policial desproporcionada dels darrers dies dins del recinte per les classes impartides per la professora Inma Manso, que alhora és subdelegada del govern espanyol. Aquestes protestes, després d’un enfrontament amb la policia, van acabar amb una estudiant detinguda i diversos de ferits.

Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana condemnem l’excessiva presència policial -ja que entenem que és una situació a què no calia arribar si prèviament hi hagués hagut voluntat de les parts de trobar una solució consensuada- i exigim, per l’altra, que la Universitat de Lleida compleixi el seu compromís de fer tot el possible perquè els fets de dimarts no tinguin conseqüències legals. Alhora, volem expressar les nostres reticències al fet que una persona que exerceix un alt càrrec de govern continuï impartint classes en una universitat pública; creiem que una persona designada per un càrrec polític públic amb dedicació exclusiva no li és possible de poder compatibilitzar-lo amb qualsevol tasca docent de manera constant en un centre universitari.

De la mateixa manera, animem tots els membres de la comunitat universitària de la UdL a seguir manifestant les seves reivindicacions de forma pacífica, a fer la pressió necessària per tal que fets com aquests no es repeteixin i impulsar que tots els actors implicats s'asseguin a la taula de negociació per trobar, dialogadament, la solució necessària en aquests fets per tal que no es repeteixin.

Universitat de Lleida Universitat de Lleida