Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

17.09
2020
Avancem cap a l’escola laica!

El passat 2 de setembre el govern de Catalunya feia públic que engegava, per aquest curs 2020/2021, una prova pilot per satisfer les demandes de la famílies musulmanes que volíen religió islàmica a les escoles. Són famílies de l'entorn de Barcelona, el Baix Llobregat, Tarragona i Girona. Les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem una escola lliure, crítica i de qualitat i per aquest motiu defensem una escola laica i lamentem aquesta notícia. 

Tot i així, cal posar en valor que fa temps que el departament d'Educació i el conseller Bargalló treballen per eliminar totes les religions dels centres educatius, en tant que defensors d'un model d'escola republicana i laica. No obstant, la LOMQE requereix oferir religió a les escoles, ja sigui de forma obligatòria o optativa.

Mentre no siguem un país independent, hi ha dues maneres per poder canviar la situació de la religió a les aules. En primer lloc, arribant a un acord entre totes les religions per arribar a un consens. En segon lloc, canviar la llei estatal d’educació. La primera opció es va intentar, però l'Església s'hi va negar en rotund. La segona via, modificant la llei estatal, és on es centren els esforços actualment. Per això mateix el Jovent Republicà hem assegurat que es presentin esmenes a la LOMLOE, també coneguda com Llei Celáa, per eliminar aquest conveni que lliga l’Estat espanyol amb la Conferència Episcopal espanyola.

Que no ens enganyin, el Departament d'Educació simplement garanteix per imperatiu legal una igualtat de condicions en l'ensenyança de totes les confessions que ho sol·liciten, mentre no pugui aplicar la seva proposta, que és poder implantar una assignatura de cultura religiosa que abordi des del laïcisme el coneixement del fenomen religiós i la seva diversitat i tradicions. L'única via per assegurar definitivament la laïcitat a les aules, la República dels Països Catalans!

L'única via per assegurar definitivament la laïcitat a les aules, la República dels Països Catalans! L'única via per assegurar definitivament la laïcitat a les aules, la República dels Països Catalans!