Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

06.04
2013
Comunicar i mobilitzar a les universitats

Xavi Roger. El passat 16 de març, el CEUCAT (Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes) organitzava, a les instal·lacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), les III Jornades Obertes, un espai de formació dirigit als representants dels estudiants i a les associacions universitàries. La temàtica d’aquesta edició era la comunicació i la representació 2.0, i al llarg del dia diversos conferenciants van presentar-nos les seves ponències, que anaven des de l’ús d’eines de gestió de projectes i treball a l’organització d’esdeveniments 2.0 o l’elaboració de notes de premsa
L’objectiu de la jornada era millorar les habilitats comunicatives dels diferents espais on els estudiants participen, assumint el paper destacat que té actualment la informació en el nostre entorn per poder mobilitzar als estudiants.
Però també va permetre que molta gent que sabíem de l’existència del CEUCAT però que no hi havíem tingut contacte o no sabíem del cert quines eren les seves funcions, ho poguéssim conèixer de primera mà. La funció que fa l’òrgan de representació de tots els estudiants de les universitats catalanes és clau per expressar les opinions sobre tots els temes d’actualitat, així com per posicionar-se sobre les reformes que s’han fet o que es volen fer a les universitats.
Des de les aules, des de les facultats i des dels òrgans de representació estudiantils podem fer molta feina, i és una tasca imprescindible per conscienciar la societat de la importància que tenen les universitats per construir un nou país que el volem capdavanter en recerca, que permeti a tots aquells que s’hi formen un futur laboral digne, que no posi impediments per raons econòmiques a aquells que vulguin millorar la seva formació, i que permeti als estudiants participar dels òrgans de la universitats on es prenen decisions que són molt importants.

Xavi Roger, estudiant de 4t de Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universitat de Girona (UdG), membre del Consell d'Estudiants de la UdG, representant dels estudiants a la Junta de la Facultat de Dret i al Claustre i militant de les JERC Malgrat de Mar.

Cloenda de les III Jornades Obertes del Ceucat (16 de març de 2013) Cloenda de les III Jornades Obertes del Ceucat (16 de març de 2013) Cloenda de les III Jornades Obertes del Ceucat (16 de març de 2013) Cloenda de les III Jornades Obertes del Ceucat (16 de març de 2013)