Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

10.11
2017
Dia Internacional de les Persones en Pràctiques

Avui, 10 de novembre, es commemora el Dia Internacional de les Persones en Pràctiques per visualitzar un col·lectiu menyspreat i que pateix unes condicions inadequades. Les dades de les persones en pràctiques reflecteixen clarament aquest desgreuge: només un 18% de les estades tenen continguts educatius, tan sols un 40% són compensats econòmicament, prop d'una quarta part es troben en males condicions de treball, un 35% no tenen contracte i sols un 25% segueixen en acabar el període de pràctiques.

En aquest sentit, en l’àmbit dels Països Catalans, al Principat, l’any 2016 el Parlament de Catalunya -a iniciativa del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC)- va aprovar la resolució 1119/X que demana la creació d’un grup de treball que s’ocupi de desenvolupar un marc català de qualitat de les pràctiques que inclogui diferents punts que haurien de complir les pràctiques. Ara bé, a la resta de Països Catalans encara no ens trobem amb una resolució similar.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana aprofitem aquest dia per dir que seguirem reivindicant la qualitat de les pràctiques, amb unes condicions indispensables:

  • Les pràctiques han de ser una experiència formativa de qualitat, a partir de la qual obtenir una certificació.

  • Cal que siguin flexibles i es puguin adaptar a les necessitats de cada persona en concret i que la seva realització depengui de cada cicle formatiu, grau o màster.

  • Les pràctiques no substitueixen llocs de treball.

  • S’han de dur a terme en unes condicions dignes i que no li suposin una despesa per a la persona en pràctiques. Exigim pràctiques amb una remuneració digna.

Avui i cada dia seguirem treballant. Per unes pràctiques dignes i no precàries: ens estem formant, no serem els esclaus de les empreses!

Dia Internacional de les Persones en Pràctiques Dia Internacional de les Persones en Pràctiques