Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

26.02
2014
El Parlament de Catalunya recorre la LOMQE

Des de les JERC celebrem que el Parlament de Catalunya hagi decidit, seguint el clam del poble català, presentar un recurs a la Llei Orgànica de Millora de Qualitat Educativa (LOMQE), l'anomenada llei Wert.

Com hem defensat des de les JERC des que es va iniciar la seva tramitació, aquesta llei ataca el model educatiu que defensem: públic de qualitat, laic, no sexista i en català. A més a més, la LOMQE desgavella el model d'èxit, garant de la cohesió i de consens polític i social -com s'ha demostrat en les concentracions convocades per Som Escola i amb el suport expressats per les forces polítiques des de diferents prismes ideològics- d'escola catalana.

Malgrat celebrar la decisió del Parlament català, presa a partir de la iniciativa d'Esquerra Republicana de Catalunya i amb l'ampli consens de totes les forces polítiques amb les dues úniques excepcions del Partit Popular i Ciutadans, lamentem que els articles de la LOMQE que fan referència a l'ensenyament de la religió i a la segregació per sexes no comptessin amb prou suport per afegir-les al recurs.

Des de les JERC, tanmateix, entenem que es demostrarà, una vegada més, que la independència és l'única sortida perquè el país pugui gaudir de l'educació que el seu poble reclama sense ingerències que la malmetin. 

El Parlament de Catalunya recorre la LOMQE El Parlament de Catalunya recorre la LOMQE