Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

10.01
2018
Expressem la nostra solidaritat i suport als encausats #Som27imés

La primavera de l’any 2013, uns 300 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona organitzats en les Assemblees de Facultat van ocupar el rectorat de la universitat amb la demanda que el propi govern de la UAB dugués a terme unes mesures que havien sigut aprovades anteriorment en el Claustre. Les mocions defensaven, entre d’altres, que la UAB desobeís la pujada de taxes del 66% i que s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la universitat.

Arran d’aquestes protestes, es va iniciar un procés judicial en què s’imputa 25 estudiants, 1 professor i 1 treballador a penes de presó d’entre 11 i 14 anys i una indemnització de 384.838€. Aquest mes de gener el cas ha tornat a sortir a la llum amb la detenció d’un dels imputats i amb l’emissió d’ordres de crida i cerca cap a aquestes persones.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana volem mostrar el nostre suport a les persones afectades per un procés judicial que demana unes penes excessives i desproporcionades en relació a unes protestes polítiques en defensa de l’educació pública. Així doncs, mostrem el nostre rebuig a aquest judici polític, que té una finalitat clara de criminalitzar i atemorir el moviment estudiantil i demanem l’absolució de totes les persones.

Per una universitat pública a l’abast de les classes populars, tots i totes SOM 27 I MÉS!

#Som27imés #Som27imés