Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

18.05
2016
Les JERC apostem per obrir un ampli debat per començar a fixar les línies mestres de la llei educativa de la Catalunya independent

Després d'un llarg procés de recollida de signatures avui arriba al ple del Parlament de Catalunya el debat de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una proposició de llei del sistema educatiu de Catalunya que diferents membres de la comunitat educativa van tirar endavant.

Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana entenem la necessitat d'iniciar el debat de la futura llei educativa catalana però no podem estar d'acord amb la manera com s'ha tirat endavant. Creiem que el Principat de Catalunya ha d'elaborar una nova llei educativa però en el moment en què disposi de totes les competències en aquest àmbit ja que iniciar en aquest moment la reforma de la llei es fer-ho només amb la capacitat, limitada, que tenen les autonomies. Tanmateix és indispensable que la Catalunya independent elabori una nova llei educativa per la qual és necessari començar a debatre sobre les línies que ha de seguir.

També pensem que una llei que afecta un àmbit tan crucial per al futur d'un país com és el seu model educatiu ha de ser una decisió presa de manera consensuada entre la majoria de partits polítics i el conjunt d'actors que formen la comunitat educativa. És necessari que Catalunya no repeteixi els errors a què estem acostumats a l'Estat espanyol en què cada govern ha canviat la llei educativa amb les conseqüències nefastes que això ha provocat en els joves del país.

Alhora, les JERC han de complir amb el mandat electoral a què es van comprometre a les eleccions del passat 27 de setembre de defensar la llei educativa de Catalunya actualment vigent, la LEC, aprovada amb ampli consens el 2009 i que ha rebut nombrosos embats per part del govern espanyol.

Les JERC seguim defensant l'educació pública, de qualitat, laica, no sexista i en català i per això valorem que des de sectors de la comunitat educativa es proposin iniciatives que pretenen debatre el model educatiu que, a més a més, compten amb el suport de molts ciutadans, i que arribin al Parlament i que es debatin. Malgrat això pensem que cal iniciar un debat ampli entre tots els actors de la comunitat educativa per, un cop aconseguida la independència i que disposem de totes les competències, poder elaborar una llei educativa ambiciosa i de consens que fixi un model com el que anhelem.

Parlament de Catalunya Parlament de Catalunya