Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

10.04
2013
Les JERC condemnem la sentència del TSJC en contra el català

Una vegada més, l'estat espanyol actua contra els Països Catalans atacant la llengua catalana i intentant desballestar el model educatiu d'immersió lingüística, eina indispensable de cohesió social

Avui s'ha fet publica una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que insta la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a introduir el castellà a aquelles classes de les quals formi part un alumne que, per via judicial, hagi demanat que sigui escolaritzat en castellà. Ens trobem davant de l’enèsim atac a l'exitós model educatiu català que ha permès que tots els alumnes escolaritzats, sigui quina sigui la seva llengua materna, acabin la seva etapa a l'escola dominant tant la llengua catalana com la castellana.

Cal recordar que la societat catalana no té cap problema ni hi ha cap conflicte provocat per la llengua vehicular de les escoles, sinó, tot el contrari, hi ha un ampli consens polític i social en el model educatiu actualment vigent. Hem de tenir present que durant l'actual curs, tan sols 17 famílies van demanar que els seus fills fossin escolaritzats en castellà la qual cosa ja demostra que aquesta petició no és majoritària ni significativa, sinó tot el contrari. A més a més, el model d'immersió lingüística ha rebut avals internacionals per ser un model d'èxit i per garantir que la societat catalana segueixi sent un sol poble que no diferencia els alumnes per la seva llengua.

Una vegada més l'estat espanyol ens demostra que l'única sortida possible per la nostra supervivència com a poble és la independència i que si volem seguir mantenint la llengua pròpia del nostre país, la llengua catalana, com a idioma d'acollida i d'integració no podem continuar seguir subjugats a un sistema judicial que va en contra de l'opinió majoritària del poble català.

Des de les JERC exigim que el Govern de la Generalitat no faci ni un pas enrere en la defensa de la immersió lingüística a les escoles i que incompleixi la resolució del TSJC, que tots els actors polítics i socials del país defensin l'actual model i denunciïn l'atac de la justícia espanyola i anunciem que donarem suport a totes les accions que, des de la comunitat educativa, s'oposin, frontalment, a aquest nou intent per afeblir l'educació, un dels pilars bàsics de la societat catalana i una eina bàsica per garantir la cohesió social.


L’escola en català, ara i sempre!

L'escolà en català, ara i sempre! L'escolà en català, ara i sempre! L'escolà en català, ara i sempre! L'escolà en català, ara i sempre!