Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

13.02
2017
Les JERC contra el canvi d'última hora en l'estructura de les PAU

La Secretaria d’Universitats i Recerca de Catalunya ha publicat una nota de premsa en la qual informa d’un canvi en l’estructura de les Proves d’Accés a la Universitat del 2017, concretament en la fase general de la prova, per tal d’adaptar-se a l’ordre del Ministeri d’Educació, aprovada el 22 de desembre del 2016.

Fins ara, en la fase general, l’alumnat s’havia d’examinar obligatòriament de Llengua catalana, Llengua castellana, Llengua estrangera, i Història o Filosofia (aquestes dues últimes a escollir). I, a banda d’aquestes, podien escollir lliurement una matèria de modalitat entre una vintena d’assignatures.

Però amb aquesta nova ordre del Ministeri, la fase general canvia i ja no existirà la possibilitat de triar la cinquena matèria de modalitat lliurement sinó que serà obligatòria una de les assignatures següents: Matemàtiques, Llatí, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials o Fonaments de l’Art.

Des de les JERC, ens sumem a les reivindicacions de l’estudiantat que s’està preparant per aquestes proves i compartim la seva indignació. La Generalitat de Catalunya sempre s’havia mostrat ferma i feia bandera que no aplicaria els canvis promoguts pel Ministeri d’Educació amb la LOMQE, de manera que no entenem aquesta proposta, feta a més, a meitat curs. Els i les estudiants s’estan preparant per a aquestes proves des de fa més d’un any i canviar-ho ara suposa que molts no podran arribar a optar a la nota màxima o hauran de plantejar-se preparar altres assignatures.

Les regles del joc no es poden canviar a meitat de la partida! Fer-ho suposa anar en detriment de l’educació i la formació i posa en perill la trajectòria acadèmica del jovent que està en aquesta situació, a més de no tenir en compte les reclamacions del col·lectiu juvenil. Exigim a la Generalitat de Catalunya que es posi al costat de la comunitat estudiantil i que doni resposta i solucions immediates a una situació que només genera desconcert, indignació i desigualtats a l’hora de fer una prova on, el que està en joc és el futur acadèmic de milers de joves.

Les regles del joc no es poden canviar a meitat de la partida! Les regles del joc no es poden canviar a meitat de la partida!