Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

12.11
2016
Les JERC donen suport a les demandes del MUCE

Aquesta tarda la comunitat educativa ha tornat a sortir el carrer, convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa -que agrupa sindicats d'estudiants, moviments de renovació pedagògica, associacions de pares d'alumnes i sindicats de mestres-, en aquesta ocasió per, en el marc de l'elaboració dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2017, demanar que els pressupostos de l'any que ve serveixin per començar a revertir la situació de disminució de finançament de l'educació.

El MUCE reclama demandes històriques de la comunitat educativa: cobrir les substitucions des del primer dia, la rebaixa de les ràtios, el desenvolupament del decret de l'escola inclusiva la recuperació del finançament de les escoles bressol públiques.

Les JERC compartim la totalitat de les demandes expressades pel MUCE atès que són indispensables per construir el model educatiu que anhelem, un pilar fonamental per garantir el futur dels joves, la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i formar ciutadans lliures i crítics.

Tanmateix, la situació econòmica de la Generalitat de Catalunya provocada en primer terme pel mal sistema de finançament i per l'asfixia econòmica a què l'estat espanyol sotmet el Principat de Catalunya.

Un dels motius per reclamar la independència dels Països Catalans i la construcció d'un nou país és el de poder bastir el model educatiu públic, de qualitat, laic, no sexista i en català que desitgem i que a l'interior de l'Estat espanyol és impossible d'arribar-hi. És per això que és prioritari cloure el procés que estem vivint actualment i iniciar el procés constituent i poder fixar el model educatiu, el qual ha d'incloure, sens dubte, les mesures que demana el MUCE.

Fotografia de la manifestació Fotografia de la manifestació