Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

21.02
2017
Les JERC exigim que s'acabi amb la incertesa sobre les PAU

Des de ja fa un  temps  l’estudiantat d’instituts, i especialment aquells que cursen el Batxillerat, viuen una situació d’incertesa pel que fa a les Proves d’Accés a la Universitat. El debat sobre quin ha de ser el model d’accés als estudis superiors és complex i des de diversos governs s’ha intentat modificar - amb voluntat o no de millora segons els casos -, però el fet de no comptar amb la comunitat educativa i especialment amb l’alumnat és la tònica general.

Enguany, s’havia anunciat des del Ministeri d'educació de l’Estat una modificació en la fase general de les PAU que posava en una situació molt complicada al conjunt d’estudiants de Batxillerat, ja que majoritàriament aquests trien les assignatures dels dos cursos de Batxillerat en funció de les que s’escullen per examinar-se en fase específica i en fase general. Aquest és un conflicte més ocasionat per la LOMQE, la famosa llei Wert que des del jovent independentista sempre hem denunciat i el mateix govern català sempre ha rebutjat. Atenent les darreres notícies, sembla ser que aquest anunci del govern espanyol es retirararà davant l’allau de protestes pel fet d’alterar el funcionament de les proves d’accés a la universitat a mig curs. Tal i com les JERC ja vam denunciar, no es poden canviar les regles de joc a mitja partida.

Aquesta situació d’indefinició i suspens ha generat entre l’estudiantat un sentiment de neguit i incertesa absolutament insostenible que a falta d’un comunicat oficial per part de les institucions, només fa que generar desconcert dins la comunitat educativa, tant a estudiants com a professorat.
Recollint aquest sentiment d’incertesa, des de les Joventuts d’Esquerra Republicana exigim:

- Que s’acabi aquesta situació de no saber a quin escenari s’enfronten els estudiants a pocs mesos de les proves.
- Demanem un comunicat oficial per part del Departament d’Educació que expliqui quin serà el futur immediat de les PAU per tal que els centres educatius tinguin directius clares per transmetre a l’alumnat, davant la incertesa generada pel govern de l’Estat.
- Que hi hagi un compromís ferm de no tornar a modificar les condicions PAU amb un marge tant reduit de temps, i que qualsevol canvi compti amb un procés de diàleg previ amb la comunitat educativa.
- La creació d’un debat profund amb el conjunt de la comunicat educativa sobre quin ha de ser el model d’accés als estudis superiors.
 
En darrer lloc, reiterar la nostra posició de no aplicar a Catalunya ni al conjunt dels Països Catalans la LOMQE, en cap de les seves vessants. Les regles del joc no es canvien a mitja partida.

PROU INCERTESES! Amb el nostre futur no s’hi juga!

#DeixeuLesPauEnPau

#DeixeuLesPauEnPau #DeixeuLesPauEnPau