Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

11.10
2013
Les JERC no acatem la LOMQE

Avui s'ha fet un important pas en el camí de la imposició d'un model educatiu que és tot el contrari del que anhelem des de les JERC: el Congrés dels Diputats espanyol ha aprovat -amb els únics vots favorables del Partit Popular- la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

En aquest punt, ja no ens cal recordar que aquesta llei trenca del tot amb el model educatiu que defensem i que volem per al nostre país atès que n'afebleix totes les característiques que el conformen: públic, de qualitat, no sexista, laic i en català ni que s'ha elaborat sense comptar amb el consens ni polític ni de la comunitat educativa que requereix una llei sobre un àmbit tan important com l'educació. Creiem, doncs, que la llei Wert és una prova més que l'única solució per aplicar el model educatiu que pretenem és la independència.

Des de les JERC, un cop aprovada la LOMQE, exigim a la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya que compleixi el compromís que va prendre i no apliqui aquesta llei. Malauradament els governs -també del PP- de les Illes Balears i Pitiüses i del País Valencià secunden aquesta llei com han demostrat en repetides ocasions amb les seves polítiques en l'àmbit educatiu (n'és exemple el decret de trilinguisme o la manca d'oferta -tot i l'existent demanda- de línies en valencià). És per això que encoratgem la ciutadania d'aquests territoris a seguir la pressió contra aquests governs que només tenen per objectiu afeblir la llengua pròpia del país, el català, així com l'educació, una eina fonamental de formació d'una ciutadania crítica i lliure.