Segueix-nos:
< Tornar enrere

EDUCACIÓ

09.05
2013
Les JERC participem de la vaga d'educació i ens sumem a les mobilitzacions

Les Joventuts d'Esquerra Republicana ens hem sumat avui a la vaga i a totes les mobilitzacions que han tingut lloc arreu dels Països Catalans. Un cop més, la comunitat educativa ha deixat les aules i ha sortit al carrer per defensar l'educació pública i de qualitat i dir no a les retallades i a la LOMQE. En aquesta ocasió, l'aturada ha afectat tots els nivells educatius, de l'escola Bressol a les Universitats, secundant-la tant estudiants com professors i treballadors, fet que demostra la indignació creixent i generalitzada en l'àmbit educatiu.

Actualment, ens trobem en una situació dramàtica per un dels pilars fonamentals de la societat i vital per al futur del país i per sortir de la crisi econòmica i social que patim. Les retallades i el projecte del govern espanyol de la LOMQE aconsegueixen empitjorar la situació de l'educació amb una reforma ideològica que ataca el seu caràcter públic, laic, democràtic i en català. Les Universitats tampoc no han quedat al marge d'aquestes agressions i també es troben en una
situació totalment precària amb la reducció de la inversió que s'hi destina -provocant una disminució de la qualitat de l'ensenyament- i l'augment dels preus de les matrícules que implica un sobreesforç -si no una exclusió- dels estudiants en un moment de greus dificultats econòmiques, perjudicant la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació superior.


És per això que, des de les JERC, defensem l'educació davant d'aquests atacs i ho fem des de tots els fronts: des de les institucions i des del carrer. Ahir, la nostra diputada Marta Vilalta va expressar clarament al conseller Mas-Colell durant en ple al Parlament que “mentre hi hagi una sola persona que per motius econòmics no pugui accedir a la universitat tindrem un sistema injust i estarem fallant com país”. I avui, hem estat presents a les manifestacions per dir no a les retallades que afebleixen l'educació pública i de qualitat que defensem i seguir dient no a la LOMQE, un projecte de llei espanyol que canvia, totalment, el model educatiu català d'èxit i de consens i fereix de mort la immersió lingüística, eina vital de cohesió social del nostre país. 

De la bressol a les universitats: buidem les aules! 9 de Maig tothom al carrer De la bressol a les universitats: buidem les aules! 9 de Maig tothom al carrer De la bressol a les universitats: buidem les aules! 9 de Maig tothom al carrer De la bressol a les universitats: buidem les aules! 9 de Maig tothom al carrer